IMPREGNERING
Hvis forteltet er beskadiget, så der opstår lækage, findes der mange muligheder, der kan løse dette. I de fleste tilfælde kan skaden afhjælpes med AquaTex imprægneringsspray - en kuldioxiddrevet spray, som er helt ufarlig. Det er vigtigt, at teltet er godt rengjort og helt tørt ved behandlingen. Imprægneringen hænger ikke fast på et snavset telt. Som regel starter man med at sprøjte teltets inderside, da den normalt er mindre snavset end ydersiden. På teltstof, der er lidt mere slidt og derfor lidt skørt, kan det også være nødvendigt at sprøjte ydersiden. HUSK! Rengøring er meget vigtigt. Især hvis du ryger i teltet. Rygning forårsager en belægning på stoffet, der gør det umuligt at imprægnere. Nikotin nedbryder imprægneringen. En flaske Aqua-Tex imprægneringsspray er meget god at have ved hånden, når du er på camping: Til træge lynlåse: Spray lidt på, og de glider let igen. Teltskinne: Teltdugen bliver lettere at trække, hvis man sprøjter lidt på. Oliepletter: Kan fjernes med lidt spray.
TELTDUG OG VINDUER
Først og fremmest: ALLE FORMER FOR RENGØRINGSMIDDEL ER FORBUDT. Brug en vandslange og skyl teltet. Børst derefter med en blød børste, mens du lader vandet løbe, og skyl snavset væk, når det kommer af. Udsatte steder f.eks. lofter, gavle og hjørner vaskes ekstra grundigt. Til sidst skylles efter med vand. Denne rengøring skal udføres et par gange hver sæson. Vinduerne rengøres som ovenfor. Vinduespudsemiddel eller sprit må absolut ikke bruges. Ovenstående gælder for akryltelte. Gardinerne i Isabella fortelte kan vaskes ved 30 grader. OBS! Må kke tørretumbles.
IXL/CARBONX-GLASFIBERSTATIV
De fleste modeller fra Isabella kan udstyres med stativer af glasfiber. Dette stativ kræver ingen særlig vedligeholdelse undtagen regelmæssig vask og rengøring. Hvis spændebeslagene har tendens til at, kan man rengøre dem indvendigt med sprit. Gummipakninger monteres som på stålstativer.
STÅLSTATIV
Standardstativerne er lavet af varmgalvaniseret stålrør og med koblinger og hjørner i nylonmateriale. En fjeder holder stativrørene sammen når teltet er slået op. Vær forsigtig ved montering og afmontering, så denne fjeder ikke strækker sig. Pas lige så godt på stativet som på bilen: selvfølgelig skal snavs og jord fjernes, men man kan også overfladebehandle med for eksempel bilvoks. Dette beskytter stativrørene og holder dem i god stand. Der er fabriksmonterede gummipakninger på piggene i hjørnerne og krydsene. Disse sidder mellem stativet og teltdugen og sikrer, at der ikke trænger vand ind. Hvis man ønsker det, kan disse gummipakninger også købes og installeres udefra.
LYSE PLETTER PÅ SOKKELEN
Under visse forhold kan det se ud som om, at sokkelen ændrer struktur og får lysere pletter. Efter omhyggelige undersøgelser er vi kommet til den konklusion, at dette skyldes små insektæg, der lægges i de fordybninger, der normalt altid er til stede i plastmaterialet. Hvis du studerede overfladen med et forstørrelsesglas, ville du endda kunne stikke æggene væk med spidsen af en fin nål. Den bedste måde at fjerne æggene på er at anvende Aqua-Tex teltimprægnering og derefter tørre af med en våd klud. Det kan også være nødvendigt at børste med en blød børste. En behandling med Aqua-Tex vil også forhindre fremtidige angreb. Insekterne trives både på PVC / polyester og for eksempel akryl, men æggene er tydeligst synlige på en overflade af PVC / polyester.
LYNLÅSE
Isabella bruger nu kun lynlåse i spiralform, da disse ser pænest ud i de runde hjørner. På denne type lynlåse glider glideren også lettere uden at hænge fast i tænderne. Desværre har det vist sig, at gliderne har tendens til at blive slidte. Dette gælder især for Penta-teltene, som er et typisk langdistance-telt, og hvor du altid bruger den samme dør. Du behøver dog ikke udskifte lynlåsene bare fordi gliderne er blevet slidte, da gliderne er meget nemme at udskifte. Efter at den aktuelle side er fjernet fra teltet, er der to glidere på teltet og to på den løse del. Flyt nu begge glidere hele vejen til den anden ende af lynlåsen, hvor de let kan fjernes. Byt derefter plads på gliderne løberne, så de ubrugte havner der, hvor de slidte har siddet, og omvendt, så har du forlænget lynlåsenes levetid med mange år. Husk, at gliderne skal vende rigtigt. Hvis det er vanskeligt at lukke lynlåsen på forteltet, kan det skyldes, at teltet ikke er opspændt rigtigt. Brug aldrig magt - prøv at flytte jordpløkkerne i hjørnerne i stedet. Det hjælper i de fleste tilfælde. Lynlåsene må ikke smøres med olie! Vi anbefaler i stedet Aqua-Tex imprægneringsspray eller at gnide med et stykke paraffin.